Egyéb

Mikor válaszd az öntapadó fóliát?

öntapadó autófólia

Legyen személyre szabható, rugalmas, színes, változatos, legyen olyan, amiben sok lehetőség rejlik… Ha neked is ilyen elvárásaid vannak jövendőbeli reklámeszközeid terén, érdemes lehet elgondolkodnod az öntapadó fóliával kapcsolatban – meglepően sok módon használhatod ki ezt a sokoldalú eszközt. Nemcsak a marketinges fogásokban ismert és közkedvelt módszer az öntapadó fóliával való munka: a lakberendezésben is előszeretettel alkalmazzák, ha a helyzet (és a helyiség) megkívánja azt.

Az öntapadó fólia egy nagyon széles körben elterjedt reklám- illetve dekorációs eszköz – gyakorlatilag képtelenség végigmenni egy-egy utcán úgy, hogy ne lássunk legalább egy (vagy inkább rengeteg) ilyet – kirakatokon, ajtókon, buszokon, automatákon és még ezer más helyen is felfedezhetjük a reklámnak ezt a módját. Mivel ma már számos fajtáját gyártják – és készítik egyéni kívánságok alapján – olyan sok féle öntapadó fólia közül választhatunk, hogy nem csoda, ha magunk sem tudjuk, melyik változat mellett döntsünk. Persze ez azért nem csak ízlés kérdése, hiszen nagyban függ a használni kívánt fólia fajtája attól is, hogy hol (és min) szeretnénk alkalmazni. Nézzük hát a leginkább elterjedt öntapadó fóliák típusait, és nézzük, hogyan is működik az öntapadó fólia nyomtatás!

öntapadó fólia

A beltéri öntapadó fóliát két változatban is gyártják: kérheted fényes illetve matt felülettel. Ilyenkor az öntapadó fóliára a nyomtatás során kerül rá a kívánt minta, és természetesen magad döntheted el, mekkora méretben szeretnéd megrendelni. A kép vízbázisú nyomtatással kerül a felületre, viszont nem UV-álló, így kizárólag beltéren alkalmazható különösebb sérülés nélkül. A matt fóliát leginkább olyan felületeken használják, melyek egyébként intenzív használatnak vannak kitéve (ital vagy étel automaták), mivel ez könnyen tisztítható, és kevésbé érzékeny, mint a fényes változat. Utóbbit teljes beltéri üvegajtók és ablakok dekorálására is használhatják.

Természetesen a fenti öntapadó fóliák kültéri változatát is megrendelheted a digitális nyomdákban, akár fényes, akár matt anyagban gondolkodsz. Ezek abban különböznek beltéri társaiktól, hogy a vízálló tulajdonságuk mellett UV-álló anyagból készülnek – így tartósan ellenállnak majd az időjárási viszontagságoknak is, akár esik, akár süt a nap. A választott mintára mindkét esetben rákerül egy matt vagy egy fényes védőlaminálás. Többek között bejárati ajtókon, kültéri táblákon is használják ezt a módszert.

A víztiszta öntapadó fólia nyomtatása digitális technikával történik, ezzel pedig képes a gyártó tűéles grafikákat is megvalósítani a kívánalmaknak megfelelően. Leginkább dekorációnak használnak ilyen aprólékos ábrákkal ellátott fóliákat, viszont bárhová is szeretnéd végül rakni, nem fog a minőség rovására menni: kültéren és beltéren egyaránt megállja a helyét!

About the author

Kolozsi Beáta

Hozzászólás

Click here to post a comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük