Egészség

Tények és tévhitek- fogyás hasról

fogyás hasról

Ha már erre az oldalra tévedtél, valószínűleg érintett vagy a témában. Nekünk, nőknek pedig bizonyára nem kell bemutatni, hogy a has és a csípő tájéka az egyik legproblémásabb terület az alakunk szempontjából, és hát valljuk be, iszonyú hiúság lesz rajtunk úrrá, ha egyáltalán eszünkbe jutnak azok a bizonyos hibák a testünkön – képesek lennénk szinte bármit megtenni az áhított alak megszerzéséért. Lássuk most, mik azok, amiknek azért mégse dőljünk be, mert (sajnos vagy nem,) ezek nem vezetnek eredményre – bármilyen csábítóan is hatnak egyszerűségük miatt.

  1. A hasizomgyakorlatok a hasról fogyásért

Az egyik legnagyobb téveszme: ha sok hasizomgyakorlatot végzünk, hasunkról eltűnnek a felesleges „rétegek”. A (szomorú) igazság azonban az, hogy nem hogy eltűnnének azok a fránya zsírpárnák, de a sok hasizomtól akár még nagyobbnak is tűnhet hasunk – az izomzatunk megnő, a felesleg viszont nem tűnik el róla. Ezért fontos, sőt, elengedhetetlen, hogy a rendszeres testmozgás mellett diétázzunk is. Ott vannak azok a kockák, csak láthatóvá kell őket tenni.

  1. Hasra tekert fólia

Sajnos ettől sem lesz lapos hasunk, mivel a fólia alatt igaz, hogy intenzívebben izzadunk, de csak vizet veszítünk. Csak vizet, zsírt, azt nem, ez pedig nem elegendő fogyás szempontjából. Méregtelenítés területén viszont egyel hatékonyabb, mivel a több izzadás több mérget juttat ki szervezetünkből. Azonban vigyázni kell vele, mert miután eltávolítottuk, könnyen megfázhat a derekunk.

  1. Zsírégető ételek

Zsírégető ételek nincsenek. Viszont olyanok vannak, amik segítenek helyreállítani és/vagy felgyorsítani az anyagcserét. Az egyik nagyon hasznos készítmény ilyen tekintetből a zöld tea – amellett, hogy anyagcsere-gyorsítóként ismert, rengeteg antioxidánst tartalmaz. Természetesen szigorúan cukor, méz, vagy egyéb édesítő nélkül kell fogyasztani, ha jót akarunk. Napi egy bögre akkor is ajánlott, ha nem diétázol, hiszen tényleg „dzsolidzsóker” a teák között. A könnyebb emésztés érdekében, illetve a puffadás elkerüléséhez célszerű minden étkezés mellé zöldséget is fogyasztani – ez még mindig nem fogja leégetni rólunk a zsírt, de legalább könnyebb dolgunk lesz a mosdóban.

  1. Csodaszerek – tabletták, italok és társaik

Bármilyen könnyűnek is tűnhet ez az út, jobb, ha végérvényesen elfelejtjük az ilyesmit. Kidobott pénz, zéró haszon. De komolyan.

  1. „Ebtronik”, illetve a hasonló alapokon nyugvó egyéb fogyasztóövek

Az hiszem, a fenti fóliás dolog után ez végképp nem szorul magyarázatra. Az izom csak akkor fog összehúzódni, ha mi magunk húzzuk össze. Edzéssel.

A felsoroltak önmagukban mondhatni haszontalan dolgok, a kizárólag hasról történő fogyást lehetetlen megvalósítani – lokális fogyás sajnos nem létezik.  Ha a hasunkról fogyunk, fogyni fogunk csípőnkből és combjainkból is (ami persze nem probléma – a szerk.). Válasszunk egy számunkra kedves mozgásformát, és kövessünk egy fehérjedús étrendet, amiben nem kap helyet sem a fehérliszt, sem a cukor. A megfelelő folyadékbevitel szintén iszonyú fontos, mivel akár 30%-kal is növelheti anyagcsere gyorsaságát.

Rengeteg tippet olvashatunk a neten, hogy hogyan lehetne a legkönnyebben a legjobb alakot elérni – de az igazság az, hogy kemény munka nélkül gyümölcs sem lesz, amit megehetnénk tízóraira a müzli mellé.

Címkék

About the author

Komjáti Ágnes

Hozzászólás

Click here to post a comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük