Edzés

Sporteszközök kezdőknek: ajándékozz egészséget!

sporteszközök

Mivel vészesen fogynak a napok, nem árt jó előre gondolkodni azon, hogy mi legyen a karácsonyi ajándék. Akár bevásárló központban vagy kisebb üzletben, akár webáruházban szerezzük be az ajándékokat, korán meg kell kezdeni az utánajárást.

Internetes rendelés esetén ráadásul házhoz is kell, hogy érjenek az ajándékok. Nyilván mindenki olyan ajándéktárgyakat szeretne átadni szeretteinek, aminek saját maga is örülne. A sok felesleges kütyü és a későbbiekben használhatatlan ajándéktárgy helyett érdemes egészséget, pontosabban valamilyen, az egészséget szolgáló sporteszközt ajándékozni.  Cikkünkben összeszedtünk néhány olyan tippet, amelyek segítséget nyújthatnak abban, hogy karácsonyra milyen sporteszközben érdemes gondolkodni.

Adj sportélményt!

 Ráadásul nem is kell azonnal konkrét sporteszközt ajándékoznunk, első körben elgondolkodhatunk egy, a sportolással összefüggésbe hozható élmény ajándékozásán is, főleg férfiak esetében. A legkönnyebb dolgunk persze akkor van, ha hozzátartozónk edzőterembe, vagy valamilyen aktív sporttal összefüggésbe hozható sportlétesítménybe jár. A mögöttünk hagyott évtizedben – legyen szó egészségmegőrzésről vagy éppen alakformálásról – egyre szemmel láthatóan köteleződtek el egyre többen és többen a rendszeres mozgás mellett.

Amennyiben családtagjaink között is akad olyan, aki erre az útra lépett tényleg érdemes hobbijának megfelelő ajándékot tenni a karácsonyfa alá! Egy sportbérlet nem lehet sablonos ajándék, az olyan esetekben pedig végképp nem, ha olyan edzőterembe vesszük meg, amelyet a megajándékozott még nem próbált ki.

A sportolással összefüggésbe hozható élmények lehetnek az olyan ajándékok is, amelyek majd az ünnepek között – vagy után – teniszezni, úszni, falat mászni vagy éppen korcsolyázni visszük el hozzátartozónkat, esetleg barátunkat. Egy szép tájon megtett gyalogos vagy kerékpáros túra is tökéletes ajándék lehet sportot kedvelő férfiaknak, ami ráadásul egy egyéjszakás szállásfoglalással is egybeköthető.

 Edzőfelszereléseket és sportruhákat Karácsonyra

 Egészen biztosan akad olyan edzőfelszerelés is, amivel nem rendelkezik sportoló hozzátartozónk. Nincs olyan sportoló vagy éppen edzőterembe járó férfi, akinek ne lenne szüksége időről-időre újabb ruhára és cipőre – ezek ideális ajándékok férfiaknak. A felsők és a nadrágok mellett a cipők, a csuklószorítók, a táskák és a fejpántok közül is válogathatsz, de a futáshoz, kerékpározáshoz, edzéshez egy új headset, egy dizájnos kulacs, vagy egy sportóra is mosolyt csal a másik arcára.

Egyáltalán nem döntünk rosszul, ha karácsonyi ajándékként az otthoni edzéshez szükséges kisebb kellékek beszerzése mellett döntünk. Nagyon frappáns és „ütős” karácsonyi ajándék lehet egy jó minőségű fitneszmatracot, kézi súlyzó, lábsúly, step pad, kettlebell, vagy bármilyen más olyan sporteszközt, amit a férfiak előszeretettel használnak akár otthoni környezetben is. Ehhez persze jól ismernünk is kell a megajándékozottat, így az ajándékok kiválasztása előtt érdemes alaposan tájékozódni.

Saját mini edzőtermet Karácsonyra? Igen!

Bár a drágább karácsonyi ajándékok közé sorolhatók, mind a férfiak, mind nők nagyon örülhetnek a kardiogépeknek. Ha a megajándékozott túl van a hobbysportok világán és már-már szenvedélyévé vált a sport, jó választás lehet neki egy fitneszgép, amit ráadásul egyfajta mini edzőteremként bármikor tud használni otthonának abban a helyiségében, ahová beállításra került. Ugyanilyen frappáns megoldások lehetnek a futópadhoz vagy a szobakerékpárhoz hasonló eszközök is, melyeket a fiatalok és az idősebbek is egyaránt használhatnak.

About the author

Kolozsi Beáta

Hozzászólás

Click here to post a comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük