Izomnövelés

Fegyencedzés alapok és a könyv

fegyencedzés

Paul Wade. Paul „Coach” Wade-nek köszönhetjük ezt a hihetetlenül jól felépített edzésformát, melyet nem a kifogástalan szakmai hátterének, és nem az éveken át tartó tanulásának hála alkotott meg – Wade ezt a programot egy 5 négyzetméteres cellában építette fel egy amerikai börtönben. Kénytelen volt, hiszen amikor bekerült oda, a testfelépítése nagyjából megegyezett egy magasabb ötödikes kisfiúéval. Választhatott – vagy ő lesz a kishal, vagy kivívja a tiszteletet magának valahogy. Hát edzeni kezdett, és a börtönben töltött 23 év alatt nem csak lelkileg, de testileg is teljesen megváltozott. A programnak igen találóan a Fegyencedzés nevet adta, majd megírta könyvét is a történetéről, mely szintén ezt a címet viseli. Mi meg nyavalygunk, hogy nincs idő/pénz/ akármi edzeni.

A Fegyencedzés könyv egy nagyon jól felépített edzéstervet tár elénk, amit lépcsőről lépcsőre lehet csak megmászni. Egyszóval nincs addig haladás, amíg nem teljesítesz egy szintet, nincs fejlődés, amíg nem felelsz meg a következő fok elvárásainak. Pontosan emiatt kifejezetten ajánlott kezdőknek is, hiszen Wade is a nulláról indult, és még csak egy francos protein szeletet se ehetett meg edzés után. Nincs másra szükséged, mint az akaraterődre, a kitartásodra és az elszántságodra.

Értelemszerűen a könyv elején található gyakorlatokkal kell kezdeni a Fegyencedzést, ha a kezdők táborát erősíted. Ne akard átugrani az egyes részeket, mindennek megvan a miértje a könyvben, ezért vegyél mindent komolyan – ez garantálja, hogy végül olyan erőnléted és tested legyen, amit más módszerrel nem érnél el ilyen szervezett formában.

Wade a könyvben elmondja, hogy a legtöbb gyakorlatot lassan kell végezni – ugyanis így hosszabb ideig feszülnek meg az izmaid és jobb eredményeket érhetsz el rövidebb idő alatt – azaz eredményesebb lesz az edzés. Eredményesebb lesz minden egyes edzés, ha helyesen csinálod végig. Nagyon fontos, hogy ezeket a gyakorlatokat ne „lendítéssel” végezd – ennyi erővel heverészhetnél is a kanapén. Kell, mitöbb, muszáj, hogy érezd az izmok feszülését és elernyedését, érezd az izmaid munkáját. Csak akkor haladj tovább egy újabb gyakorlatra, ha szépen el tudod végezni azt, amit éppen csinálsz – kapkodás nélkül. Inkább csináld végig még egyszer az adott gyakorlatsorozatot, hogy megbizonyosodj róla: valóban kifogástalanul megy, és kész vagy a következő lépésre.

A könyvet pedig meg kell venned. Ez itt nem a reklám helye, de szükséged van a könyvre, mert nem csak egy egyszerű edzéstervet vásárolsz majd, hanem egy olyan útmutatót, ami szellemileg is képes feltölteni, ha veszítesz a motivációdból. Addig is lássuk, mit tud a bűvös könyv: a Fegyencedzés.

Wade könyvének középpontjában a Mesterhatos áll. 1. fekvőtámasz, 2. guggolás, 3. húzodzkodás, 4. lábemelés, 5. híd, 6. fekvőtámasz kézenállásból. A Mesterhatost 10 lépésben kell végigcsinálnod – fokozatosan az elsőtől a tízedikig. Ha ezt a 6 fajta gyakorlatot megfelelően, azaz HELYESEN sajátítod el, és következetesen edzel, az eredmények jönni fognak. A 10 lépés végére kezdesz elégedett lenni. Működni fog! MŰKÖDNI FOG!

Nincs több kifogás. Ha Paul Wade képes volt erre – az embert próbáló körülmények ellenére is (vagy pont azok miatt) – te is képes vagy rá.

Címkék

About the author

Komjáti Ágnes

Hozzászólás

Click here to post a comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük