Sport

A sport ismerkedni is segít!

társkeresés sportolás közben

Aki volt már a társkeresés állapotában, az tudja, hogy ismerkedni egyáltalán nem könnyű, és minél idősebb valaki, ez annál nehezebb. Szerencsére ma már sokféle lehetőség áll előttünk az ismerkedésre (is), ilyen például a sport!

Ismerkedés és sport

A sportolásnak már számos pozitív hatását kimutatták, sokról mi is írtunk itt az oldalon. Amellett, hogy növeli az endorfinszintet és remekül formálja az alakot, még ismerkedni is lehet közben. Persze csak akkor, ha valamilyen közösségi sportot választasz, vagy olyan helyre mész, ahol többen megfordulnak. Ez egyrészt a megemelt hormonszintnek (boldogsághormonoknak) köszönhető, és annak, hogy a sport minden embernek ad egyfajta magabiztosságot. Mindezt azért, mert aki célokat tűz ki maga elé, és azokat eléri, az növeli az önbizalmat, másrészt növeli kitartásunkat, akaraterőnket is. Szintén pozitívum az is, hogy a sport önmagában témát ad a sportolóknak, vagyis az ismerkedés során már biztosan van köztetek egy közös pont, amiről jókat lehet beszélgetni és egymást inspirálni is, ha szükséges.

Egyes felmérések azt is kimutatták, hogy azok, akik rendszeresen sportolnak, nagyobb eséllyel alakítanak ki párkapcsolatokat, mint azok, akik nem járnak sportolni. Vagyis, aki elszántan keresi társát, annak nem elég, ha regisztrálja magát társkereső oldalakon, az első találkozás esélyét növeli, ha végez valamilyen aktív tevékenységet, sportol.

A rendszeres sportolás gyakoribb az egyedülállók körében, ami nagy valószínűséggel annak is köszönhető, hogy az egyedülállóknak több idejük van saját magukra és a sportolásra, mint azoknak, akik párkapcsolatban élnek vagy családosak. A legfontosabb tehát az elszántság és a kitartás (ez szükséges a sporthoz is), ha ezek megvannak, akkor mindenki nagy valószínűséggel talál magának társat előbb-utóbb.

Milyen sportot válasszunk, ha ismerkedni szeretnénk?

Természetesen nem mindegy, milyen sportot választunk, ha a kellemest össze szeretnénk kötni a hasznossal, vagyis, ha ismerkedni szeretnénk sport közben. Nyilvánvaló, hogy vannak sportok, amelyek során nem a legjobbak a feltételek az ismerkedésre, ilyen például a kerékpározás. A társkeresők leggyakrabban a futást választják, de gyakori körükben az edzőtermi sportolás is, mint amilyen az aerobik vagy a kondizás.

Bármilyen sportot válasszunk is, a rendszeres és aktív testmozgás fittebbé, egészségesebbé és vonzóbbá tesz, sokakat fiatalít. Így ha sport közben nem is sikerül megismerkednünk senkivel, az ismerkedést akkor is megkönnyíti, hiszen – ahogy már fentebb is említettük – magabiztosságot ad.

További pozitív hatások

Azok, akik rendszeresen sportolnak, sok más pozitív hatását is érzékelhetik az aktivitásnak, mely elkíséri őket egész életük során. A kisgyermekkortól végzett, rendszeres sport jó hatással van a személyiségfejlődésre, hiszen megtanul az egyén csapatban együttműködni, elfogadni és segíteni másokat. Segít a párkapcsolat kialakításában, annak ápolásában, jótékony hatással van a pszichés állapotra, segít elkerülni a depressziót és a fáradtságot. A sportoló ember a sport közben felszabaduló boldogsághormonok miatt pozitívabban látja a körülötte lévő világot, emiatt könnyebben kezeli vagy el is kerüli a párkapcsolati konfliktusokat.

About the author

Kolozsi Beáta

Hozzászólás

Click here to post a comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük