Edzés

Freeletics edzés – sok kicsi sokra megy!

Freeletics edzés

„De jó lenne megint formába jönni!”, „Kéne kezdeni magammal valamit, mert ez most már tarthatatlan”, „De hát, semmi időm az ilyesmire” – ugye milyen ismerős?

Még a kifogásoknál is több edzéstervet találhatsz az interneten ahhoz, hogy a fenti mondatokat felszámold – olyan edzéseket és módszereket, melyek a tökéletes alak ígéretével kecsegtetnek. Tökéletes combok, darázsderék, kerek popsi – mindenre van egy legjobb módszer, ám mindenkinek más válik be, hiszen nem vagyunk egyformák. A legfontosabb, hogy megtaláld azt a fajta testmozgást, aminek hallatán nem megy el még az életkedved is: szeresd, okozzon örömet, és legyen egy jó alternatívája a kikapcsolódásnak. Lássunk hát ehhez most egy időtakarékos, de annál hatékonyabb edzést – a freeleticset!

A freeletics akkor való neked, ha nem tudsz sem túl sok időt, sem túl sok pénzt áldozni a testmozgásra, de van elszántságod, és képes vagy a következetességre. Jó hír, hogy ehhez az edzéshez kettő dologra van szükséged: a testedre és az akaraterődre. És még egy kis helyre, hogy elvégezd a gyakorlatokat – ezekből pedig nem lesz nehéz válogatni, ugyanis 900 különböző gyakorlatot kínál a program.

Egy nagyon jól kitalált testedzésről van szó, és ha megfelelően végzed, minden izomcsoportodat fejleszteni fogja. Ez egy rövid idejű, de annál intenzívebb edzés, ami amellett, hogy jó hatással lesz az alakodra, erősíti a szíved és az érrendszeredet is. Egyes tanulmányok – és persze a tapasztalatok is – alátámasztják, hogy a hasonlóan rövid, de intenzív edzéssekkel is kiváló eredményeket érhetünk el – kell ennél jobb módszer?

A lényeg, hogy a gyakorlatokat egymás után kell elvégezned, olyan gyorsan, ahogyan csak bírod – figyelve a helyes kivitelezésre. A gyakorlatok között rövid szünetek vannak, amiknek hosszúságát önállóan kell meghatároznod az edzettségi szintednek megfelelően. Minden gyakorlatot csinálj végig, ne válogass – csak akkor éred el a kívánt eredményt, ha őszinte vagy magadhoz, és becsülettel hajtasz végre minden mozdulatot. Ha komolyan veszed a freeleticset, rövid időn belül látványos változást tapasztalhatsz magadon.

Freeletics eredmény

A Freeletics egyik legnagyobb előnye – és nekünk ez a lényeg –, hogy a súlyzós edzéssekkel ellentétben több izomcsoportot mozgat meg egyszerre, gyorsaságának és intenzitásának köszönhetően. Ennél az edzésformánál viszont – nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy – a minőség számít, nem pedig a mennyiség. Ez a módszer többek között azért hatásos a zsírégetés szempontjából is, mert a pulzusszámot végig magasan tartja, de közben az izmokat is rákényszeríti a munkára – ezek nélkül pedig nincs eredmény.

Hogyan kezdj neki?

A program mindenki számára személyre szabottan működik – attól függ az egész, hogy milyen az edzettségi állapotod, mekkora a súlyod, és attól, hogy hol találod meg a tested még átléphető határait. Ehhez már letölthető egy kiváló applikáció Androidra és iOS-ra egyaránt – aminek van ingyenes és természetesen fizetős verziója is (hogy hogy is néz ki pontosan egy edzés, annak akár a YouTube-on is utána tudsz járni – elképesztő motivációs videók, és előtte-utána fotók is vannak – hűha!). Az app az egy hetes felmérő után készít egy személyre szabott tervet, ami lehet öt, nyolc, vagy akár tizenöt hetes is – a program hossza attól függ, hogy hetente hány napot szeretnél edzeni.

Ne felejtsd el azt sem, hogy a legprofibb edzésterv is hiábavaló, ha nem tartod be a diétádat: fehérje, összetett szénhidrát, fehérje, vitaminok, rostok, és fehérje! Bővebb információ a freeletics.com oldalon!

 

 

About the author

Komjáti Ágnes

Hozzászólás

Click here to post a comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük